Fremme af social inklusion er et af EU's centrale emner. Formålet med Design Thinking er at opdage og forstå eksisterende behov for i sidste ende at kunne udvikle innovative løsninger. Processen omfatter metoder, der muliggør empati med mennesker. I de enkelte trin i processen tilstræbes en balance mellem analytisk og kreativ tænkning.
I projektet Design Thinking for Social Inclusion implementerede vi Design Thinking for lærere og elever inden for tre eksemplariske områder, der er af enorm betydning for social inklusion: Socialt entreprenørskab, samfundsarbejde og bæredygtighedsledelse. Disse tre nøgleemner er blevet valgt på grund af deres betydning for at fremme social inklusion:
Et centralt resultat af Design Thinking for Social Inclusion-projektet er denne interaktive læringsplatform, der kan bruges af lærere og undervisere til at udvikle face-to-face- eller blended learning-workshops baseret på designtænkningsprocessen. Platformen muliggør selvstyret e-læring på stedet. Træningsmodulerne på platformen, der er specificeret for de tre fokusområder (socialt iværksætteri, bæredygtighedsledelse, samfundsarbejde), dækker hele Design Thinking-processen, foreslår metoder til at gennemgå de 6 forskellige iterative trin i processen og giver eksempler fra den praktiske implementering i projektpartnernes arbejde. Træningsplatformen indeholder korte videotutorials til at illustrere processen og individuelle træningsaktiviteter.
Ved hjælp af platformen og dens indhold får institutioner og enkeltpersoner i hele Europa mulighed for at anvende designtænkning for sig selv og for deres målgrupper på en velstruktureret og menneskecentreret måde.
Det tværnationale d.thinking-team under et projektmøde i Skopje/Nordmakedonien.
A project under the EU Erasmus+ programme (Key action 2: Strategic partnerships in adult learning)
Project Number: 2021-1-DE02-KA220-ADU-000035655
Contact:
Tino Boubaris
VNB-Geschäftsstelle NordWest